Alle blodfans som lever og puster metal vet at musikkgenren er blek i sammenligning med andre genre. Kulturen rundt metal er helt unik, med en trofast fanskare som ikke bare elsker musikken, men hvor miljøet er minst like viktig. Både i USA, Portugal og Norge er metal mektig populært. Når det gjelder hvilken genre som er mest lyttet til, finner man metal helt i toppen. Metal scorer også høyt på verdensbasis når det er snakk om en lojal lytterskare. Popmusikk kommer på andreplass, og andre musikkgenre er ikke engang i nærheten.

shutterstock_115494562Metal-musikken holder på tradisjoner

Generasjoner av metal-band har solgt i store opplag både på vinyl og kassetter. Den trofaste lytterskaren er levende reklame, hvor T-skjorter og jakker har trykk av favorittbandet og synlig brodert logo. Musikken synes i landskapet på en helt annen måte enn for eksempel klassisk musikk, for hvem går vel med et trykk av Beethoven på jakken? Metal-genren elsker festivaler, og fans av musikken kan samles på en måte som gjør at de treffer andre med samme interesse. Her knyttes sterke bånd gjennom musikken. Metal-folket liker også å holde på tradisjoner, og i en tid hvor alt annet har gått digitalt, som på culturenet.no, er metal-magasiner fremdeles best på trykk.

Trofaste fans holder metal spennende og nyskapende

Det er mye vanskeligere å være fan av metal enn hvilken som helst annen musikkgenre. Metal blir ofte beskyldt for å være dum, ond og umulig å høre på. Da blir du enten en innbitt fan, eller holder musikksmaken for deg selv. Musikken kan nærmest bli som en religion for dedikerte metal-elskere, men de er også trofaste mot musikken som et svar på sosialt press utenfra. Da er det naturlig å dekorere seg meg logo og trykk på klærne, og alliere seg med likesinnede. Metal er en omfattende genre med tusenvis av band som er opptatt av mangfold og nyskapning. Takket være millioner av trofaste fans.